Корисні рецепти

Індичка із сухофруктами й журавлинним соусом

Інгредієнти на 1 порцiю:20 хвилин
індича грудинка зі шкірочкою
1 шт.
кориця
за смаком
курага
за смаком
сушений інжир
за смаком
біле вино
за смаком
оливкова олія
за смаком
барбарис
за смаком
сіль, перець
за смаком
Інгредієнти до журавлинного соусу:
заморожена журавлина
цукор
мед

Приготування:

1. Дрібно нарізати курагу й сушений інжир (сухофруктів має бути стільки, щоб вони могли рясно покрити індичу грудинку).

2. Змішати сухофрукти з корицею, сіллю, білим вином, чорним перцем, барбарисом та оливковою олією.

3. Натерти готовою сумішшю м’ясо. Воно має бути рясно вкрите сухофруктами й прянощами.

4. Індичку загорнути у фольгу й запікати при температурі 180 градусів. Коли м’ясо буде наполовину готове, розкрити фольгу.

5. Приготувати соус із журавлини. Журавлину залити гарячою водою, щоб вона розморозилася, а потім протерти крізь сито. Поставити протерту журавлину на вогонь у невеличкій каструлі.

Щойно журавлина нагріється, додати цукор і мед. Випарити на повільному вогні, поки соус не загусне. Подавати індичку разом із соусом.