Корисні рецепти

Сабайон з апельсиновою цедрою

Інгредієнти на 1 порцiю:20 хвилин
жовток
2 шт.
цукор (для сабайону)
40 г
шампанське
40 мл
цедра чверті апельсина
цукор (для відварювання цедри)
2-3 ст. л.

Приготування:

1. У сотейник налити воду й поставити на вогонь, зверху поставити миску, щоб вона не торкалася води, підігріти її. В окремій мисці змішати жовтки з цукром, перелити в миску на паровій бані й інтенсивно перемішувати віничком до появи однорідної піни. Додати шампанське й знову інтенсивно перемішати.

2. У каструльці розігріти невелику кількість води, додати цукор і апельсинову цедру. Варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Дістати цедру, нарізати тонкими смужками й подати разом із сабайоном.