Корисні рецепти

Салат олів’є із запечених овочів з домашнім майонезом

Інгредієнти на 2 порцiї:20 хвилин
Для салату:
морква
2 шт.
картопля
2 шт.
телятина
200 г
заморожений зелений горошок
100 г
солоний огірок
2 шт.
цибулина
0,5 шт.
вершкове масло (для смаження)
Для майонезу:
жовток
2 шт.
французька гірчиця із зернами
1 ст. л
сік лимона
0,5 шт.
щіпка солі
олія
100 мл

Приготування:

1. Овочі помити й запікати в духовці при температурі 180 градусів. Разом з овочами запікати м’ясо у фользі з невеликою кількістю солі.

2. Коли м’ясо й овочі будуть готові, дістати їх з духовки, дати трохи охолонути й нарізати великими скибками. Огірок також нарізати великими шматками, а цибулю — дрібно. На пательні підсмажити горошок з вершковим маслом протягом 5 хвилин.

3. Приготувати майонез — у мисці збити віничком жовтки з сіллю, гірчицею і лимонним соком до одержання однорідної маси. Потім невеликими порціями вливати олію і далі збивати, поки майонез не набуде однорідної консистенції.

4. У салатнику змішати всі інгредієнти, заправити майонезом, додати сіль і перець за смаком.