Корисні рецепти

Шоколадна салямі з білого шоколаду із сушеною журавлиною, арахісом і цедрою

Інгредієнти на 4 порцiї:20 хвилин
білий шоколад
100 г
вершкове масло
150 г
цукор
50 г
жовток
2 шт.
цукрове печиво
200 г
арахіс або волонський горіх
100 г
цедра половини лимона
сушена журавлина
50 г
коньяк (опційно)
20 мл

Приготування:

1. На водяній бані розтопити білий шоколад, масло нагріти до кімнатної температури. Печиво розламати руками у велику крихту. Якщо використовуються волоські горіхи, їх також трохи подрібнити.

2. У мисці збити жовтки із цукром, додати коньяк і розтоплений білий шоколад. Якщо десерт планується давати дітям, замість коньяку додати воду. Перемішати до одержання однорідної маси. Додати печиво, горіхи, журавлину й цедру лимона.

3. Добре вимішати й викласти суміш на пергамент або щільну плівку. Сформувати ковбаску, перев’язати з двох боків і покласти в холодильник мінімум на 8 годин.